En nytelsesfull gave til deg selv!

Fordi du fortjener det …

aromaterapiAromaterapi er en naturmedisinsk behandlingsform som i hovedsak bruker eteriske oljer for å forebygge, lindre og redusere fysiske og psykiske helseproblemer. Aromaterapiens historie går langt tilbake i tid. Planter og deres legende egenskaper har vært i bruk i flere tusen år.

HISTORIE

I det gamle Egypt ble aromatiske planter og eteriske oljer brukt blant annet av prester i liturgien og til balsamering, men også de egyptiske legene hadde grundig kjennskap til egenskaper til mange urter som ble brukt.

Grekerne brukte duftende blomster som en form for psykoaromaterapi mot blant annet tretthet. Hippokrates, legekunstens far, benyttet også mange medisinske planter og anbefalte daglige bad med aromatiske urter og en massasje med gode dufter fra eteriske oljer.

 

 

Romerne, som var kjent for å nyte sine bad, var også glad i aromaterapeutisk
massasje.

I det gamle Kina ble urtemedisin brukt sammen med akupunktur og massasje for behandling av mange forskjellige lidelser og har fortsatt i dag en viktig rolle innen TCM (Traditional Chinese Medicine).

Den moderne aromaterapien oppstod i Frankrike i første halvdel av 1900-tallet, da Rene Maurice Gattefossé oppdaget de helende egenskaper av lavendel på brannsår. Dette startet hans interesse for videre studier av eteriske oljer. Han samarbeidet med flere leger, spesielt innen feltet hud og hudpleieprodukter.

Jean Valnet var en av dem. Han var fransk lege og kirurg i militæret og hadde alltid vært interessert i bruken av urter til terapeutisk bruk. Han ble videre inspirert av det arbeidet som Gattefossé hadde gjort og tok eteriske oljer i bruk da han behandlet soldatenes sår under andre verdenskrig. I tillegg beskrev han også effekten av eteriske oljer i behandling av pasienter med psykiatriske lidelser. I dag brukes aromaterapien ofte som en integrert del av skolemedisinen i Frankrike og England.

IMG_0386

Behandlingens forløp:

Før behandlingen starter, kartlegger aromaterapeuten pasientens helsetilstand. Det fylles ut helseskjema/journal sammen med pasienten/klienten. Noen terapeuter bruker i tillegg diagnostiske verktøy som for eksempel fotsoneterapi.

Basert på konsultasjonen velger aromaterapeuten behandlingsopplegg og hvilke eteriske oljer som skal brukes.

Andre behandlingsformer innen aromaterapi kan være inhalering, bad, påsmøring, bruk av kompresser, spray eller oral bruk. Pasienten får gjerne med blandinger med eteriske oljer til hjemmebruk mellom konsultasjonene.

IMG_0390

 

 

Massasjeteknikken er en lymfedrenasje. Den vil kunne redusere stress og spenninger i musklene, virke avgiftende, styrke immunforsvaret og gi næring til huden din.

Massasjen består av lette, rolige, drenerende grep, med trykk langs kroppens meridianer. Via massasjen absorberes oljene av huden, de går inn i blodbanene og kan virke lindrende på fysiske plager.

Oljeblandingen tilpasses hver enkelt etter behov.

Meget avslappende!

Ta kontakt med Wenche på telefon: 92 85 77 60